FAQ

FAQ – vragen over jouw website of webshop

Staat je vraag er niet bij? Stuur me dan even een berichtje: talitha@tcoworks.nl

Hoe kom ik aan een domeinnaam?

Je domeinnaam is de url van je site. Deze website heeft bijvoorbeeld de domeinnaam tcoworks.nl. Je domeinnaam kan je eenvoudig aanschaffen via een hostingpartij, over het algemeen betaal je hier jaarlijks voor.

Heb je een mooie naam bedacht voor je site en/of je bedrijf? Check eerst even of de domeinnaam nog vrij is. Zo ja dan raad ik aan om deze zo snel mogelijk te bestellen. Over het algemeen kan dit voor minder dan 10 euro per jaar. De hosting kan je later altijd bijbestellen.

 

Hier kan je je domeinnaam controleren bij Hosting2go >>

 

Wanneer je hier een domeinnaam besteld dan is deze wereldwijd van jou. Iemand anders kan dan niet dezelfde url claimen bij bijvoorbeeld een andere hostingpartij.

Wat is hosting?

Hosting is de ruimte die je huurt op het web om jouw website te laten zien. Dit wordt opgeslagen op servers. Wanneer iemand naar een website surft dan zorgt de server ervoor dat je hem op je computer of telefoon te zien krijgt.

Hosting betaal je over het algemeen per jaar.

Waarom moet ik apart betalen voor hosting?

Ik wil graag dat je complete controle hebt over je eigen website en domeinnaam. Door zelf de hosting en je domeinnaam aan te schaffen staat alles op je eigen naam. Zodoende ben je vrij en kan je zelf beslissen bij wie je host en wie je website bij houdt.

Uiteraard help ik je om de hosting en een domeinnaam aan te schaffen mocht dat nodig zijn.

Bij wie zal ik mijn site hosten?

Ik werk zelf al 15 jaar met Hosting2go, een Nederlands bedrijf met servers die in Nederland staan. Deze is wat duurder dan sommige anderen maar wel stabiel. Ook de helpdesk is vlot en vakkundig.

Uiteraard ben je vrij om een andere hostingpartij te kiezen, dat maakt voor mij niet uit.

Wat is een thema?

Een thema is de "look" van je website. Dit is de basis van waaruit ik verder werk. De thema's waar ik mee werk hebben veel verschillende voorbeelden. Jij kiest degene die je het meest aanspreekt, van daaruit ga ik hem aanpassen qua kleur en stijl zodat hij helemaal naar jouw wens is.

Waarom moet ik betalen voor een thema?

Er zijn veel gratis thema's verkrijgbaar voor WordPress. Deze zijn over het algemeen echter vrij beperkt. Met de eenmalige aanschaf van een goed thema heb je gelijk een website die staat. Dit scheelt in de aanpassingen maken en dus ook in de kosten.

De prijs van de thema's waar ik mee werk komt op 48 tot 69 dollar eenmalig.

Waarom zit het thema niet bij de prijs in?

Om dezelfde reden dat je zelf de hosting betaald laat ik je ook zelf het thema aanschaffen. Op die manier hou je zelf de controle over je site en kan je zelf bij je updates. Je bent daardoor vrij om te kiezen door wie je je website bij wilt laten houden.

 

Uiteraard help ik je wel op weg waar en hoe je het thema kan aanschaffen.

Kan mijn site ook tweetalig?

Wanneer je je website in zowel het Nederlands als in het Engels wilt dan is dat geen enkel probleem. Aangezien elke pagina dubbel gemaakt moet worden zal de prijs van de website of webshop hierdoor ook verdubbelen.

Met welke software wordt mijn site gemaakt?

Ik maak de websites over het algemeen in WordPress. Dit is zeer gebruiksvriendelijke software die je zelf eenvoudig kan aanpassen. Het systeem is erg flexibel. Door (soms betaalde) plugins toe te voegen kan de website helemaal naar je wens worden aangepast. Voor een webshop gebruiken we de plugin WooCommerce.

Daarnaast is WordPress Opensource, dit wil zeggen dat het openbare software is. Hierdoor kan de site door iedereen aangepast worden en ben je vrij om te kiezen wie dat doet.

Is mijn website zoekmachine vriendelijk?

Je website wordt standaard geleverd met de Yoast plugin. Deze helpt om je website hoger in de zoekmachines te krijgen. Ik zorg dat de basisinstellingen goed zijn ingesteld en dat alle pagina's een goede SEO en leesbaarheidsscore hebben. 

 

Daarnaast zorg ik voor een verificatiecode bij zowel Google als Bing.

Wat kost een extra pagina voor mijn site?

Voor extra pagina's aanmaken, vullen en toevoegen aan het menu werk ik voor het uurtarief. Over het algemeen is dit in 1-2 uur klaar en komt de prijs op € 50,- tot € 100,- ex BTW per extra pagina. Ik kan je van tevoren laten weten welke tijd ik er voor denk nodig te hebben.

 

Ik ga er vanuit dat je zelf de content (tekst) en de foto's aanlevert voor de pagina. Wanneer je wilt dat ik de teksten schrijf dan zal ik hier meer uren voor nodig hebben.

Hoe snel kan mijn website online zijn?

Wanneer je weet welk thema je wilt en je hebt zelf al logo's, teksten en foto's klaar dan kan je site snel online zijn. Ik laat je van tevoren weten wanneer ik eraan ga werken, over het algemeen staat je website binnen 2 weken online.

Wat krijg ik als ik een abonnement neem?

Voor € 55,- ex BTW per maand heb je een abonnement. Ik zorg dan voor:

 

  • de noodzakelijke updates voor je WordPress site
  • maandelijkse backup
  • kleine aanpassingen, je ziet bijvoorbeeld een schrijffoutje of je wilt een andere foto bij je bericht.

 

Grotere aanpassingen en webshop vullen gaat middels uurtarief. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Kan ik zelf mijn website aanpassen?

Jazeker, WordPress is zeer gebruiksvriendelijk. Je krijgt van mij een handleiding waarin staat hoe je zelf teksten op je pagina's kaan aanpassen.

 

Bestel je een webshop dan krijg je van mij een uitgebreide handleiding hoe je een categorie aan kan maken en hoe je producten kan toevoegen aan je site.